Teatrul – de la scenă la online –

Multă lume vorbește despre ce se întâmplă în zona artistică în această perioadă în care cel mai indicat lucru pe care putem să îl facem pentru noi și pentru cei dragi nouă este să stăm cuminți acasă, să respectăm niște norme de igienă și să încercăm, pe cât posibil, să evităm contactul cu alte persoane.

S-au născut și cu siguranță se vor mai naște multe discuții despre alegerea unor teatre de a oferi spectatorilor săi spectacole pe care să le poată viziona în mediul online, fie gratuit sau contra cost. Se fură și se pierde din magia unui spectacol atunci când îl difuzezi pe internet sau e mai important să furnizezi totuși conținut spectatorilor fideli care au pur și simplu nevoie și cărora le este dor de teatru? Dacă e bine sau e rău vom afla mai târziu, însă este cert că asistăm în această perioadă la naștere unui fenomen interesant ce va fi cu siguranță analizat îndeaproape de acum încolo.

Am încercat să urmăresc activitatea din online a principalelor teatre de stat și independente din țară și din București și să vă prezint mai jos o listă a teatrelor care oferă în această perioadă spectacole în regim online. Lista este deschisă și sigur va mai suferi modificări întrucât sunt convinsă că este foarte posibil ca și alte instituții de profil să li se alăture până la finalul stării de urgență în care ne regăsim în prezent.

Dragii noștri spectatori mici și mari,
Pentru că ne e dor de voi și deocamdată nu ne mai putem întâlni în sala de spectacole ne-am gândit că în curând să ne vedem pe pagina noastră de Facebook fie in transmisiune Live, fie in filmarile pe care le vom posta aici. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu detalii și cu programul transmisiunilor.
Să ne vedem cu bine!

 

Teatrul Municipal „Bacovia” își continuă activitatea – ONLINE

 

Teatrul Municipal „Bacovia” vine în sprijinul comunității din care face parte printr-un program de spectacole ONLINE adresate în principal publicului școlar (prin puneri în scenă ale unor texte din bibliografia de examen), cât și publicului adult. Pentru a ne aminti puterea lui „ÎMPREUNĂ”, pentru a nu ne izola sufletește unii de alții, pentru a nu uita că viața merge înainte când fiecare, în bucățica sa de lume, își îndeplinește cum poate mai bine, bucățica lui de misiune. Arta contribuie la sănătatea spirituală, în măsura în care medicina contribuie la sănătatea fizică a individului.

Suntem alături, cu respect și recunoștință, de toate categoriile sociale aflate în aceste zile în „prima linie”, medici, autorități. ❤️
Și suntem aproape, aici, la un click distanță, de fiecare dintre specatorii noștri mici și mari.

✅ Începând de vineri, 20 martie, vom transmite, săptămânal, ONLINE, o serie de spectacole din arhiva de aur a Teatrului Municipal „Bacovia”, titluri de colecție de care publicul nostru se va putea bucura GRATUIT, fără a suporta costul unui bilet pentru vizionare.

✅ Proiectul se va desfășura în cadrul Programul „Hai și tu la Teatrul meu”, inițiat de managerul Eliza Noemi Judeu, cu sprijin (tehnic) oferit de Chromatique Studio Bacău.

Vă mulțumim și vă așteptăm să ne urmăriți. Revenim cu detalii!

În vremuri mai puțin fericite, o veste bună pentru toți iubitorii de teatru!
Teatrul Național Iași realizează o colecție virtuală a celor mai de succes spectacole ale sale atât din stagiunea actuală, cât și din stagiuni anterioare, oferind publicului posibilitatea de a le viziona online, gratuit, pe siteul oficial.

Pe prima pagină a site-ului Naționalului ieșean, la secțiunea Noutăți, vor putea fi accesate link-urile spectacolelor propuse. Colecția virtuală a reprezentațiilor Teatrului Național Iași va fi îmbogățită constant, pe întreaga perioadă a suspendării spectacolelor cu public.

Dragi prieteni,

Pe parcursul lunii martie, pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria vor fi postate filmări integrale ale spectacolelor care fac parte din repertoriul stagiunilor trecute, momente emoționante de poezie și informații despre istoria teatrului din Oradea.

Accesul la transmisiuni este gratuit!

Pentru a putea urmări în condiții optime videourile pe care le punem la dispoziția dumneavoastră și pentru a vă asigura că sunteți la curent cu programul de spectacole online, vă sugerăm să bifați următorii pași:

• Asigurați-vă că aveți o conexiune de internet calitativă.
• Relaxați-vă și trăiți magia scenei on-line!

Vă invităm să dați like și/ sau follow paginii noastre de Facebook pentru a fi automat invitați să vă înscrieți la sesiunile video inițiate de către TRM, prin notificări directe sau o postare în fluxul Noutăți.

 

 

În contextul în care, din cauza răspândirii COVID 19, instituțiile de spectacol au fost nevoite să își închidă temporar porțile, Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” aduce spectacolele la fiecare dintre voi… acasă. Astfel, de două ori pe săptămână, iubitorii de teatru vor putea urmări producții arădene din siguranța căminului propriu, online.

,,Pentru că în aceste zile, orice cetățean responsabil stă, pe cât posibil, acasă, ne-am gândit să fim alături de spectatorii noștri și să le dăm în dar, săptămână de săptămână, câte două spectacole din repertoriul nostru, producții pe care să le poată urmări pe pagina noastră de facebook. Și pentru ca bucuria lor să fie și mai mare, le vom oferi spre vizionare acele montări îndrăgite care au ieșit de ceva vreme din repertoriul nostru curent și pe care altfel nu le pot (re)vedea. Aceasta însă nu va fi singura surpriză pe care o pregătim în aceste zile spectatorilor noștri. Avem în vedere și alte porții de răsfăț teatral pentru… mari și mici. Toate online, evident. Pentru că cetățenii responsabili #stauacasă” – spune Bogdan Alexandru Costea, manager al Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad.

Urmăriți pagina de facebook a Teatrului de Artă din Deva pentru update-uri în legătură cu spectacolele programate pentru a fi difuzate online.

Urmăriți pagina de facebook a Teatrului Andrei Mureșanu pentru update-uri în legătură cu spectacolele programte pentru a fi difuzate online.

 

 

📣 Rămâneți aproape și, mai ales, rămâneți în casă! Teatrul se mută cu toate emoțiile și trăirile în fiecare din casele voastre.

Te vom ține la curent cu toți pașii pe care îi vor urma cei care au achiziționat bilete online!

Începând de sâmbătă, 21 martie, veți putea merge la teatru… din fotoliul preferat!

Nu trebuie decât să vă instalați confortabil și să intrați pe www.teatrulnationalcluj.ro, să apăsați butonul play și să creșteți volumul.

Vom difuza spectacolele voastre preferate, mai vechi și mai noi, după programul de mai jos:

Spectacolele vor începe, conform tradiției, la ora 19:00 și vor fi disponibile spre vizionare timp de 23 de ore.

Mai mult decât atât, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook a teatrului, unde pregătim o serie de postări speciale dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, pe 27 martie.

Așadar, nu uitați:

✅Fiecare spectacol va fi disponibil 23 de ore de la ora la care acesta este programat.

✅Intrarea în „sala de spectacol” este liberă, iar consumul prăjiturilor făcute acasă este permis pe toată durata reprezentației.

✅Vă sugerăm să vă păstrați telefoanele pe profilul silențios, pentru a nu vitregi magia poveștii.

Vom reveni cu detalii.

O zi ușoară tuturor!

Spectacole și conținuturi online ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş!

Dragi Spectatori,

Dacă circumstanţele datorate pericolului reprezentat de Coronavirus ne ţin departe unii de ceilalţi şi ne deconectează de la viaţa socială şi artistică obişnuite, internetul şi tehnologia ne pot veni în ajutor să ameliorăm sentimentul de izolare ce ne încearcă pe toţi în această perioadă.

În acest sens, Teatrul Naţional Târgu-Mureş pune la dispoziţia Dumneavoastră o serie de spectacole din stagiunile precedente care au dat viaţă scenei şi au încântat spectatorii care ne-au călcat pragul.

Filmările spectacolelor Companiei Liviu Rebreanu pot fi accesate pe canalulYouTube a companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) începând cu data de 20 martie 2020, ora 19.00.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru, pentru a primi notificări despre noi conținuturi. Lista completă a spectacolelor o găsiți atașată acestui comunicat.

* Totodată, vă propunem o serie de conținuturi arhivate pe site-ul http://www.teatrunational.ro/arhiva-teatrului/stagiuni.html: fișele spectacolelor începând de la stagiunea 1962/63; portrete și in memoriam actori, regizori, directori, creatori de teatru; expoziții virtuale; documente de înființare; caiete program, afișe; cronici teatrale; obiecte comemorative. În plus, puteți face un tur virtual al clădirii accesând link-ul: http://www.teatrunational.ro/…/teatr…/foaiercentru/html.html

Vă încurajăm pe această cale să fiţi optimişti, să fiţi alături, în limita posibilităţilor, de cei dragi, şi să trăiţi magia teatrului online, până când ne vom revedea în sala de teatru, locul în care ne simţim ca acasă.Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

Vă mulţumim că faceţi ca activitatea şi scopul nostru să conteze!

Comunitatea Teatrului Național Târgu-Mureș

 

În contextul epidemiologic COVID-19, în care prima măsură recomandată de autorități, pentru evitarea propagării virusului, este distanțarea socială, actorii naționalului sibian dau întâlnire publicului on-line, pe canalele de comunicare ale teatrului: Facebook, YouTube și site-ul oficial al TNRS.

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, actorii TNRS vor aduce publicului povești pentru copii, fabule și poezii, iar sâmbăta și duminica, de la ora 19:00, TNRS va difuza online unele dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul teatrului, produse atât la secția română, cât și la secția germană. 

Program TNRS online 11 – 17 mai 2020 

Luni, 11 mai 2020

Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
George Banu și Jaroslaw Fret
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actriței Emoke Boldizar:
„Muzicanții din Bremen”, adaptare de Veronica D. Niculescu după Frații Grimm

Marți, 12 mai 2020
Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
Octavian Saiu, Sorin Alexandrescu și Carole Cusack:
„Mit și teatralitate în universul lui Mircea Eliade”
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actorului Cristian Stanca:
„Glasul morții”, de Petre Ispirescu

Miercuri,13 mai 2020
Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
Octavian Saiu și David Baile
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actorului Yannik Becker:
„Dă-dămult.. Mai dă-dămult”, de Ion Luca Caragiale
Ora 21:30
Monoloage în sufragerie cu actorul Secției Germane a TNRS, Daniel Bucher

Joi, 14 mai 2020
Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
Octavian Saiu și Ohad Naharin
Ora 19:00
„Cu mulțumirile firmei”/„Die Firma Dankt”, regia Theodor-Cristian Popescu
Spectacol în limba germană cu traducere în limba română 
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actriței Ofelia Popii, alături de Sofia Luna și Theo:
„Făt-frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu
Ora 21:30
Monoloage în sufragerie cu actorul Secției Germane a TNRS, Daniel Plier

Vineri, 15 mai 2020
Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
Octavian Saiu, Saviana Stănescu și Jim O’Quinn
„Despre teatrul american și condiția de străin”
Ora 19:00
„Hedda Gabler”, regia Botond Nagy
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani
Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.
Subtitrare în limba română
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actriței Diana Fufezan:
„Piticul Nas-Lung”. Partea a I-a, de Wilhelm Hauff
Ora 21:30
Monoloage în sufragerie cu actorul Secției Germane a TNRS, Valentin Späth

Sâmbătă, 16 mai 2020
Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
Irina Margareta Nistor și Denis O’Hare
Ora 19:00
„Nathan înțeleptul”, regia Armin Petras
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani
Subtitrare în limba română
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actriței Diana Fufezan:
„Piticul Nas-Lung”. Partea a II-a, de Wilhelm Hauff
Ora 21:30
Monoloage în sufragerie cu actrița Secției Germane a TNRS, Fabiola Petri

Duminică, 17 mai 2020
Ora 17:00
Conferințele speciale FITS și TNRS
Vast & Curious – interviu Constantin Chiriac cu Andreea Roșca
Ora 19:00
„Hamlet”, regia Radu-Alexandru Nica
Subtitrare în limba română
Ora 21:00
Fotoliul cu povești și poezie în lectura actriței Diana Fufezan:
„Piticul Nas-Lung”. Partea a III-a, de Wilhelm Hauff
Ora 21:30
Monoloage în sufragerie cu actorul Secției Germane a TNRS, Yannick Becker

Unde pot fi văzute transmisiile?

►Pagina oficială de Facebook a TNRS: www.facebook.com/TNRSS

►Canalul oficial de YouTube al TNRS: www.youtube.com/TNRSS

►Site-ul oficial al TNRS: www.tnrs.ro

►Pagina oficială de Facebook a FITS: www.facebook.com/FITSibiu (pentru „Conferințele speciale FITS și TNRS”)

►Pagina oficială de Facebook a Secției Germane a TNRS: https://www.facebook.com/DeutscheAbteilung/ (pentru evenimentele în limba germană)

Vizionarea evenimentelor TNRS difuzate online este gratuită.

Dragi spectatori,
Până ne vom regăsi cu bine în sala de spectacole, ne revedem online!
Începând din acest weekend vom publica pe YouTube înregistrări din ultimele stagiuni, ce vor putea fi accesate gratuit pe întreaga perioadă în care sala de spectacole rămâne închisă publicului.

💝Cu drag, pentru publicul nostru și pentru toți cei ce iubesc teatrul. 💝

 Nu uitați: cel mai important lucru pe care îl putem face în aceste momente, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi, este să ne păstrăm calmul, să ne informăm din surse oficiale, să respectăm măsurile de igienă și recomandările de conduită socială responsabilă.

📣 Și nu uitați să vă abonați la pagina noastră de YouTube!

Urmăriți pagina de facebook a Teatrului de Stat Constanța pentru update-uri referitoare la spectacolele difuzate online.

Urmăriți activitatea de pe pagina de facebook pentru mai multe detalii.

Primul spectacol poate fi vizionat online – https://youtu.be/uO1MEBzj9tQ

 

De astăzi, 25 martie, vă invităm să transformați fotoliul în scaun de spectator în fiecare miercuri, vineri și duminică de la ora 20.00!

Toate spectacolele vor fi disponibile pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara din 25 martie, ora 20,00, până vineri 1 mai 2020; spectacolele pot fi accesate de pe site-ul nostru, www.tntimisoara.com , cât și de pe conturile de Facebook, Instagram și Twittter ale Teatrului Național.

Pe curând, prieteni dragi, la voi acasă!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” deschide arhiva de spectacole și prezintă publicului, în mediul online, unele dintre cele mai îndrăgite producții din stagiunile anterioare. Publicul va avea șansa să vadă sau să revadă înregistrări ale spectacolelor de succes din arhiva Teatrului din Galați. Vizionarea spectacolelor din arhivă va fi gratuită.

De asemenea, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați va difuza pe internet în serile de vineri, sâmbătă și duminică, la ora 19:00, interviuri cu actorii trupei și cu ceilalți artiști angajați și colaboratori. Interviurile vor fi difuzate pe pagina oficială a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” de pe Facebook și pe canalul de pe YouTube.

Totodată, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a lansat stagiunea online de poezie. Deschisă miercuri, 25 martie 2020, de actorul Vlad Vasiliu cu „Cântecele lui Laie Chiorul” de Octavian Goga, stagiunea online de poezie va fi o rubrică permanentă pe pagina oficială a Teatrului de pe Facebook, unde actorii trupei vor recita cele mai frumoase versuri ale autorilor care au îmbogățit universul poeziei românești și mondiale.

 

Mai multe informații regăsiți pe pagina de facebook.

 

Urmăriți pagina de facebook pentru mai multe informații.

Urmăriți pagina de facebook a teatrului pentru update-uri.

Urmăriți pagina de facebook pentru program și update-uri.

Urmăriți pagina de facebook pentru update-uri și program.

Dacă citești acest ghid înseamnă că te numeri printre spectatorii care vor testa alături de noi ,,unteatru acasă’’. Îți mulțumim că ai ales să susții această inițiativă și-ți suntem recunoscători pentru încredere. Ceea ce urmează să vezi în următoarele zile este încercarea noastră de a rămâne în continuare aici. Este pentru prima dată când transmitem live din sala de spectacole. Te rugăm să ne ții pumnii.
 
Dacă ți-ai achiziționat deja bilete, îți mulțumim! Ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute să vizionezi spectacolele online.
 
 

Teatrul de Comedie anunță lansarea programului COMEDIA ÎN CARANTINĂ, care se va desfășura în perioada 27 martie – 15 mai și va cuprinde o serie de materiale video din arhivă, însoțite de un salut din partea unui actor din distribuție, dar și unele create special în contextul situației actuale. Toate acestea vor fi difuzate exclusiv în mediul online și vor putea fi vizionate gratuit.

Detaliile legate de modalitatea de accesare vor fi comunicate ulterior pe pagina de facebook a Teatrului și pe site. De asemenea, acesta reprezintă primul spectacol dintr-o selecție de șapte titluri, comedii care au la bază texte românești, urmând ca programul tuturor reprezentațiilor incluse în proiect să fie afișat pe site. Fiecare spectacol va fi disponibil online timp de o săptămână.

Dragi spectatori,

Pentru că ne dorim să fim împreună, chiar și în situația actuală, vă propunem spre vizualizare o serie de spectacole din repertoriul Teatrului Evreiesc de Stat, pe care le veți putea accesa online, pe contul nostru de #YouTube:
👉 https://www.youtube.com/teatrulevreiesc

Spectacolele vor putea fi urmărite cu titlu gratuit pe toată perioada în care teatrul nu va putea funcționa în parametri obișnuiți.

Urmăriți pagina de facebook pentru a fi la curent cu update-uri.

“Știm că această platformă nu va putea înlocui atmosfera minunată din sălile de spectacol, din foaier, din curtea și din atelierele noastre, dar promitem să revenim cât de curând va fi posibil și abia așteptăm să vă revedem cu mic, cu mare la Opera Comică pentru Copii! Până atunci, ne dorim să ținem legătura ONLINE și sperăm să duceți vestea mai departe, astfel încât să aducem bucurie în cât mai multe case ale românilor din țară și străinătate, în aceste vremuri de încercare și curaj”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.

Am adoptat și ,,gift subscribe”, un fel de  ,,bilet în așteptare” pentru aplicația pe care o vom lansa, astfel încât, dacă doriți să oferiți unor oameni care nu-și pot permite să vizioneze spectacolele, să o puteți face ușor. La fel ca la ,,biletele în așteptare”, Opera Comică pentru Copii va dubla suma, astfel încât să existe doi beneficiari la fiecare ,,abonament online” oferit de spectatorii generoși.

Abonamentul lunar va fi de doar 30 de lei și va oferi acces nelimitat pentru fiecare familie la toată biblioteca noastră de spectacole și programe. Astfel, spectatorii din țară și din străinătate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca și cum ar fi alături de noi.

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘 🎥
#OperaCopiilor

Astăzi (17.03) începem transmisia pe Facebook a spectacolelor noastre. Transmisia va avea un moment pregătitor de 10 minute care să vă permită identificarea clipului video și găsirea unei poziții confortabile pentru vizionare (nimic nu se compară cu o sală de spectacol însă ne adaptăm!). Transmisiile sunt vizionabile ca orice alt clip video pe Facebook, cu mențiunea cu nu veți putea “da înainte” pentru că sunt în regim similar transmisiilor live. Filmările vor fi disponibile maximum 30 de minute de la încheierea lor apoi vor fi dezactivate (deci eventualele reacții și comentarii vor dispărea și ele).

 

Am primit foarte multe mesaje de apreciere, vă mulțumim pentru ele! O întrebare recurentă a fost referitoare la plata pentru vizionare. Au fost propuneri care au primit reacții de susținere privind donații pentru Țăndărică ca răsplată pentru transmisii. Prieteni! Țăndărică înlocuieşte sala de spectacol cu pagina de Facebook pentru un timp limitat impus de condiţiile care ne afectează pe toţi.  

Vă rugăm dacă doriți să sprijiniți teatrele și centrele culturale (mai ales cele independente) cumpărați bilete pentru transmisiile lor on-line (vezi, spre exemplu, https://www.facebook.com/unteatru/).

 

😀🎭 Dragi spectatori, pentru că ne dorim să fim mai aproape de voi, chiar și în situația actuală, vă propunem spre vizionare o serie de spectacole din repertoriul Teatrului Mic, pe care le veți putea accesa online, pe contul nostru de Youtube începând de sâmbătă, 21 martie. 

De asemenea, în perioada 24-27 martie, de la ora 19:00 debutează programul #teatrudinaMIConline ce se va desfășura pe pagina de Facebook a Teatrului Mic și pe canalul de Youtube.☺️

📍Program 1️⃣2️⃣1️⃣7️⃣ mai 🤩😊

👉Marți, 1️⃣2️⃣ mai, ora 2️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣ –Instagram live
Amintiri din Facultate cu Vlad Logigan și Marin Grigore

👉Miercuri, 1️⃣3️⃣ mai, ora 2️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣– Facebook live
În izolare…cu Niculescu și Corbeanu – Invitați permanenți: Liliana Pană și Vitalie Bantaș

👉Joi, 1️⃣4️⃣mai, ora 2️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣– Instagram live
Dialoguri online cu Valentina Popa și Vlad Logigan

👉Vineri, 1️⃣5️⃣ mai , ora 1️⃣9️⃣:0️⃣0️⃣ – Facebook și Youtube
Puzzle 5 – miniaturi dramatice, epice și lirice interpretate de actorii Teatrului Mic.

👉Sâmbătă, 1️⃣6️⃣ mai , ora 1️⃣5️⃣:0️⃣0️⃣– Instagram live
Muzică & poezie cu Marin Grigore și Vlad Logigan

▶️ora 1️⃣9️⃣:0️⃣0️⃣ – Facebook, Youtube , Vimeo
…Escu – spectacol înregistrat*
de Tudor Mușatescu, regia: Doru Ana, Distribuția: Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu, Doru Ana, Ana Bart, Vlad Corbeanu, Irina Rădulescu, Radu Zetu, Ana Bianca Popescu, Gabi Costin, Beatrice Peter.

*Spectacolul poate fi urmărit în intervalul orar 19.00 – 24.00.

👉Duminică, 1️⃣7️⃣ mai, ora 1️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣
-Youtube și Facebook
Aventurile lui Pippi Șosețica cu Irina Velcescu
Cum vă place și Romeo și Julieta – povestite pentru cei mici de Simona Mihăescu.

#teatruonline🎬 #spectacoleonline👏 #keepyoureyesonus👀
#necontinuămactivitateaonline

▶️ Începând cu data de 19 martie, va veți putea bucura de spectacolele noastre online, la ora pe care o veți alege dumneavoastră, de oriunde de pe glob!
Teatrul se întâmpla si noi suntem aici ca sa va descrețim frunțile!
Urmăriți-ne pentru mai multe detalii!

⭐️ Suntem on-line! În luna martie, patru dintre spectacolele Teatrului de Artă București vă așteaptă la doar un clic distanță. E modul nostru de a vă mulțumi că sunteți spectatorii noștri.

📌Ce trebuie să facețI? În ziua și la ora anunțate:
1. intrați pe pagina de Facebook a Teatrului de Artă București
2. dați clic pe video-ul programat și vă bucurați de spectacol

Ne e dor de căldura voastră și de zecile de inimi bătând ca una, în sala noastră de spectacol, dar și mai dor ne e de bucuria de-a vă bucura.

#responsabili #stațiacasă la #teatru!

 

🥁 NOU!!! Spectacolele de la Teatru la Cinema sunt acum disponibile și ON-LINE !

Ne schimbăm o dată cu schimbarea, așadar Teatrul Bulandra își mută activitatea în online!


Începând cu data de 21 martie 2020, Teatrul Bulandra transmite pe pagina sa de Facebook înregistrarea spectacolelor programate până la sfârșitul lunii martie și anulate în urma măsurilor de siguranță împotriva răspândirii COVID 19. Spectacolele vor putea fi vizionate gratuit, in regim de live stream.
Povestea merge mai departe! 🕊

 

 

Nu vă spălați pe mâini… De teatru! 😉
După o perioadă de brainstorming și câteva apeluri bine date, suntem încântați să anunțăm că Teatrul Apropo se mută în online!!!
Această inițiativă este luată în vederea susținerii artiștilor independenți, care nu beneficiază de un loc de muncă stabil în perioada aceasta.
Sperăm să fiți alături de noi în această inițiativă. Doar împreună cu voi vom reuși să ne ajutăm echipa și teatrul pe care le cunoașteți atât de bine.
Astfel, pentru a ne susține în acest demers puteți cumpăra un bilet la una dintre reprezentațiile online. Bilete și programul online îl găsiți pe @eventbookro .
https://eventbook.ro/program/teatrul-apropo-online
#apropodeacasa #staytunedformore

 

 

Începând cu weekendul 21-22 martie, ne mutăm online cu o bună parte dintre spectacolele noastre: atât titluri pe care le puteați urmări la Sala Mică și Sala Rapsodia, cât și titluri care au avut premiera în stagiunile anterioare și pe care ne bucurăm 💛 să le putem readuce în atenția voastră.

Sala noastră virtuală de spectacole va funcționa aici, pe pagina de Facebook, unde vom posta zilnic înregistrări, de la ora 10:30 / 11:00 sau de la ora 18:00 – pentru a urma cât mai îndeaproape programul nostru obișnuit de întâlniri.

 

📌 Spectacolele pe care le veți vedea online în această perioadă nu sunt transmise live. Sunt reprezentații înregistrate, care s-au jucat cu public în sală, și care surprind și o parte din emoția și reacțiile micuților noștri spectatori (care ne lipsesc atât de mult în aceste momente).

📌 Ne-am propus să avem o selecție cât mai echilibrată din punct de vedere al adresabilității. De aceea veți găsi în programul transmisiunilor spectacole pentru toate cele 3 categorii cărora ne adresăm: școlari (+6 ani), preșcolari (3-6 ani) și bineînțeles TICpiticii mici, cu vârsta sub 3 ani.

📌 Un alt criteriu esențial pentru realizarea programului online a fost calitatea înregistrărilor: nu doar din punct de vedere al imaginii și sunetului, ci și al responsabilității artistice asupra produsului final. Credem că este foarte important ca spectacolele de teatru să fie vizionate în mediul și în spațiul pentru care au fost create. Însă în acest context cu totul neașteptat, atât noi – echipa TIC, cât și toți cei implicați în realizarea spectacolelor 🙌🏻 – regizori, scenografi, coregrafi, actori etc., am considerat că este mai important să fim aproape de publicul nostru, oferind ceea ce știm să facem mai bine, în cele mai bune condiții tehnice pe care le avem la dispoziție în acest moment.

📌 Toate înregistrările vor fi disponibile timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online, așadar chiar dacă la ora 10:30 / 11:00 sau 18:00 nu puteți fi alături de noi, puteți accesa spectacolele oricând în acest interval orar. Iar dacă nu reușiți să vă sincronizați programul de activități și vizionări cu noi, nu vă faceți griji. Spectacolele vor fi reprogramate în perioada următoare.

📌 Programul va fi actualizat constant aici și pe site-ul nostru 👉🏻 teatrulioncreanga.ro, secțiunea Noutăți.

Să ne revedem cu bine și cât mai curând în sala de spectacole! Iar până atunci, vă invităm să intrați în poveste, alături de noi, #DeAcasă💙

 

 

Piesa de teatru radiofonic este în post productie, până va fi gata, am hotărât să punem la dispoziția dumneavoastră înregistrările a două din spectacolele noastre, online, gratis.
Așa că SAVE THE DATE și sperăm că vă vor bucura!
 
 
Linkul de acces va fi postat la ora menționată în program pe pagina noastră oficială de facebook.
 
Vă reamintim că dacă doriți să ne întindeți o mână de ajutor în această perioadă dificilă puteți dona în contul asociației noastre:
RO45BTRLRONCRT0488256301
Beneficiar: Asociația Art Degeaba
Cu mențiunea „DONAȚIE”.
 
 

#discoverOdeon #weareOdeon În aceste vremuri pline de încercări, în care lumea se închide, Odeonul rămâne deschis.
Începând cu această săptămână vă invităm în fiecare zi de joi* să ne aducem aminte împreună de valoroasa istorie care ne definește.

Pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube, vom încărca montaje de durată medie conținând secvențe din marile spectacole ale Odeonului, spectacole cu roluri bine articulate, conținând imagini puternice și viziuni regizorale unice.

În fiecare zi de miercuri vă vom anunța, aici și prin newsletter**, titlul care va fi încărcat joia, însoțit de câteva informații despre spectacolul respectiv.

Ne dorim ca această inițiativă să vă bucure și să vă aducă aminte de clipele frumoase petrecute în Sala Majestic sau Sala noastră Studio.

Teatrul Odeon este alături de voi în aceste zile delicate, în care vă îndemnăm să aveți grijă unii de ceilalți. #stamacasa

👋 Dragilor, vă invităm să fiți aproape de paginile noastre de Facebook și Instagram, v-am pregătit o serie de activități, provocări și multe alte surprize online pentru mici și mari, deopotrivă!

👉 Ce vă pregătim mai exact? Podcasturi din culisele vieții de actor, emisiuni de știri și recomandări pentru timpul liber, interviuri, vlogging cu și pentru adolescenți, lecturi din literatura universală și multe altele!

𝐸𝑋𝐶𝐸𝐿𝑆𝐼𝑂𝑅 𝑜𝑛𝑙𝑖𝑛𝑒 va putea fi urmărit de mâine 𝙞𝙣 𝙛𝙞𝙚𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞, 𝙨𝙖𝙢𝙗𝙖𝙩𝙖 𝙨𝙞 𝙙𝙪𝙢𝙞𝙣𝙞𝙘𝙖:
 𝐄𝐗𝐂𝐄𝐋𝐒𝐈𝐎𝐑 𝐤𝐢𝐝𝐬 de la 16:30
 𝐄𝐗𝐂𝐄𝐋𝐒𝐈𝐎𝐑 𝐭𝐞𝐞𝐧𝐬 de la 20:30

Ne este atât de dor să vă avem din nou alături de noi la Teatrelli, însă, până când ne vom reîntâlni în sala de spectacol, v-am pregătit o surpriză.

Teatrelli se alătură campaniei #StămAcasă și oferă acces gratuit online chiar la producțiile din stagiunea curentă, începând de sâmbătă, 4 aprilie >>> https://teatrelli.com/spectacole-online/

Repertoriul nostru este unul variat, de aceea vă invităm să vizionați spectacolele împărțite pe săptămâni tematice:

În zilele în care sunt programate difuzările, spectacolele vor fi disponibile online în intervalul orar 18.00 – 23.00.

 

Urmăriți pagina de facebook pentru update-uri.

 

👉🎭 De vineri până duminică (15-17.05), după-amiază, vă invităm să vizionați, pe canalul de YoutubeTNB on-line✦ Dumnezeu se îmbracă de la second-hand ✦ de Iulian Margu, regizată de Ion Caramitru. 👉❗️Spectacolul săptămânii va fi difuzat în sistem live streaming, în fiecare dintre cele trei zile de final de săptămână: vineri, începând cu ora 16.00, iar sâmbătă și duminică, de la ora 18.00.
Spectacolele TNB on-line vor putea fi vizionate doar la orele anunțate, nemaifiind disponibile on-line după încheierea transmisiei live.

***

Așteptată și solicitată de cei mai mulți dintre iubitorii de teatru, difuzarea online a unor spectacolelor de teatru din repertoriul TNB debutează începând cu data de vineri, 24 aprilie 2020. Timp de trei zile, în fiecare week-end de aici încolo, nu doar spectatorii din București, ci și cei din întreaga țară, precum  și cei de peste hotare vor putea urmări câte un spectacol de referință din repertoriul  TNB.

Lista titlurilor propuse spre difuzare online include atât spectacole care au ținut afișul cu mare succes în stagiunile trecute, fiind în prezent scoase din repertoriu, cât și unele piese care se vor juca în continuare odată cu redeschiderea sălilor de teatru, așadar un prilej de a vă stârni interesul și de a vă invita călduros să REVENIȚI LA TEATRU, atunci când porțile se vor redeschide!

Mai multe titluri de spectacole vor fi difuzate în fiecare week-end,  începând din 24 aprilie 2020. 

De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza același spectacol, cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16.00, sâmbăta de la ora 18.00 și duminica de la ora 18.00.

Difuzarea spectacolelor va fi asigurată online pe canalul de youtube http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti în sistem streaming live. Link-ul va putea fi accesat și de pe pagina https://www.facebook.com/TNB.Ro/ . Spectacolele vor putea fi vizionate doar live,  în datele și la orele anunțate.

Primul dintre acestea, care se va difuza chiar în acest week-end (24,25 și 26 aprilie), este Furtunadupă William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov. În rolul Prospero îl veți vedea, într-o creație memorabilă, pe Ion Caramitru (desemnat de Ambasada Britanică și Consiliul Britanic din București drept ”Ambasador Cultural Shakespeare” în România, 2016 – Anul Shakespeare). Din distribuție mai fac parte Mihai Călin, recompensat cu un premiu UNITER pentru interpretarea lui Caliban, Istvan Teglas (Ariel), Alexandra Sălceanu (Miranda), Ciprian Nicula (Ferdinand).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top