Blocul în versuri – ne așteaptă o nouă realitate / căreia-i supraviețuiește cine poate

Aproape nimic din ceea ce consideram până acum a fi normal nu mai e la fel. Pandemia ne învață lecție după lecție. Uneori cu grijă, folosindu-se de introspecții, alteori forțat, împingându-ne să ne adaptăm. Să ne adaptăm și să reinventăm tot ceea ce consideram normal până nu demult. Mai învățăm câteva lucruri despre noi și despre ceilalți, descoperim resurse pe care nu credeam că le avem, aflăm ce-i dorul, neliniștea, anxietatea și ne împiedicăm, uneori, în lucruri mărunte pe care acum trebuie să le facem altfel.

Altfel este și spectacolul Blocul în versuri. Nu este un simplu recital de poezie, este o feerie în versuri, sunt bucățele rupte din ceea ce trăim zi de zi. Cu un twist, așa cum sunt multe dintre poeziile lui Iv cel naiv. Ne pictează realitatea cotidiană cu un strop de candoare, cu o doză de naivitate frumoasă poate menită să îndulcească, poate menită să ne determine să reflectăm și să ne întoarcem către noi. Izolarea, iubirea care se naște și se construiește în mediul online, purtarea măștii, drumul până la piață… ne adaptăm. Nu avem încotro.

Distribuția spectacolului Blocul în versuri îi reunește pe Radu Catană, Luiza Ghindă și pe Claudia Moroșanu. Ei au luat la citit și la simțit poeziile din volumul nepublicat „Dragoste în vremea pandemiei” al lui Iv cel Naiv. Și le simt și le redau excelent – dacă reușesc să transmită atâta emoție, pasiune, dragoste și poftă de joacă doar prin ecranul unui monitor, îmi imaginez ce atmosferă fantastică se creează atunci când îi vezi jucând live. Sunt așa de proaspeți, de naturali, de talentați și de carismatici încât e imposibil să nu-i urmărești cu zâmbetul pe buze secundă de secundă. E o joacă perfectă, un exemplu de oameni dedicați care simt emoția prin toate celulele și care radiază bucurie și profesionalism.

Le doresc să își găsească un „acasa” unde să se bucure de săli pline pentru că le merită cu prisosință.  „Un zâmbet împachetat într-un poem”. Așa sunt poeziile lui Iv cel naiv – poetul fictiv, așa este și spectacolul Blocul în versuri. O poveste în versuri inteligente, presărate cu duioșie și umor, o oglindă ghidușă a realității pe care o experimentăm deja de luni bune. O invitație la joacă menită să ne aducă aminte că totul va fi bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
shares